Werkwijze & Kosten

Onze aanpak

Wij vinden het belangrijk om op een eerlijke manier te delen wat er allemaal mogelijk is.
We werken geen standaard lijstje af, maar houden alle opties open.
Op die manier kun je bewust kiezen en wordt de uitvaart persoonlijker.

1

Wat te doen bij overlijden?

Direct na het overlijden van een dierbare hoef je niet meteen in actie te komen. Neem gerust een moment om even stil te staan bij dit definitieve afscheid.
Vervolgens is de eerste stap: de dienstdoende arts bellen om het overlijden te melden.

2

Schouwarts

Het inschakelen van de arts is belangrijk, want hij of zij stelt zowel het overlijden als de oorzaak ervan officieel vast.
Aan de hand daarvan wordt een verklaring van overlijden opgemaakt. Hierna neem je contact met ons op. En start de weg naar de uitvaart.

3

Neem contact met ons op

Als je ons belt, maken we een afspraak om langs te komen wanneer jullie daar klaar voor zijn. We beginnen met de laatste verzorging, het aankleden en het opbaren van je dierbare.

4

Week van het afscheid

Daarna zullen we aan de hand van meerdere gesprekken alle wensen bespreken en alles in het werk stellen om een passend afscheid te verzorgen.

Kosten uitvaart

Om objectief te kunnen adviseren, werken we zonder provisie. Dit betekent dat de prijzen die we doorberekenen onze inkoopprijzen zijn.

Voor onze uitvaartverzorging rekenen we een vast basistarief. Hiervoor zullen we de nabestaanden in de uitvaartweek 24 uur per dag/7 dagen per week begeleiden en ontzorgen, inclusief nagesprek, wettelijke formaliteiten regelen, dagelijkse controles uitoefenen, alle zaken regelen die voor de uitvaart besproken zijn, eventueel het uitkeren van verzekeringen regelen en locaties bezoeken.

Door deze manier van werken, vallen de totale kosten voor de uitvaart vaak een stuk lager uit. Zo kunnen we een uitvaart op maat verzorgen én toch concurrerend zijn.

We bieden geen standaardpakketten, omdat dit de keuzevrijheid beperkt en daarmee de uitvaart minder passend maakt. Jullie bepalen hoe de uitvaart vormgegeven wordt.

Dienst / product
Minimaal
Maximaal
Kist diverse soorten
€300
€1500
Manden
€800
€1400
Draagbaar
€500
€1000
Waden
€350
€400
Laatste verzorging
€410
Lichte balseming
€550
€600
Vervoer voor opbaring
€294
Vervoer rouwauto
€300
€600
Opbaarlocatie per nacht
€70
€213
Crematie
€589
€1728
Begrafenis
€2500
€5000
Uitvaartassistentie per uur
€60
Afscheidsfotograaf
€700
€1000
Videograaf
€1000
€2000
Bloemen
€150
€700
Basistarief Bloesem Uitvaart
€2845

De op deze pagina getoonde 2024 prijzen zijn door Bloesem Uitvaart met uiterste zorg samengesteld. Wij bieden echter geen uitdrukkelijke of stilzwijgende garantie, toezegging of vrijwaring met betrekking tot de volledigheid, juistheid en actualiteit van deze prijzen. Bloesem Uitvaart verstrekt door middel van deze pagina enkel en alleen informatie over de producten en diensten die door Bloesem Uitvaart worden aangeboden. De prijzen van andere producten en diensten kunnen afwijken. Evenals afwijking door weekendtoeslag, of aanvullende wensen. Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande mededeling worden aangebracht.

Zelf regelen?

Regel je het liever helemaal zelf? En wil je ons advies inwinnen? Dat kan natuurlijk ook.
In dat geval laten we ons basistarief los en rekenen we een uurtarief met een minimum van 10 uur. Zie bovenstaand tabel voor overige kosten.

Let wel: de organisatie en eindverantwoording ligt in dit geval niet bij Bloesem Uitvaart.

Veelgestelde vragen