Bloesem Uitvaart

Geeft Kracht

Liefdevol afscheid nemen op een manier die bij jullie en de overledene past. De uitvaartondernemers van Bloesem Uitvaart helpen je bij het organiseren van een uitvaart waar jullie als nabestaanden met een fijn gevoel op terugkijken. Daarbij vinden wij het belangrijk dat je kiest wat goed voelt en niet omdat je denkt dat het zo "moet" of "hoort".

Persoonlijke uitvaart

Als uitvaartondernemers zijn we jullie rots
in de branding tijdens een moeilijke periode.
Wij vinden het belangrijk dat we niet emotieloos een standaard proces afwerken.
We voelen en denken met jullie mee.
We zitten niet vast aan derden en niks hoeft
omdat “het zo hoort”.

Voor veel mensen zijn er nogal wat onduidelijkheden rondom uitvaarten. Dat het altijd in een kerk of aula moet bijvoorbeeld. Natuurlijk zijn dat mooie opties, maar het kan ook anders. In het bos, de achtertuin of de favoriete kroeg van de overledene.
Wij begeleiden je graag en zorgen ervoor
dat je alle opties kent.

Ons team

Ons Bloesem Uitvaart team bestaat uit meerdere bevlogen uitvaartplanners. Elk met een eigen verhaal.

Ontmoet ons team

Oprecht en toegankelijk

Wij vinden het belangrijk om op een eerlijke en toegankelijke manier samen met jullie de uitvaart vorm te geven.

Hoe wij werken

Afscheid nemen op jullie manier

Door de mogelijkheden te kennen, maak je bewuste keuzes.  Zo wordt elke uitvaart bijzonder.

Laat je inspireren

Een mooie uitvaart in Amersfoort e.o.

De meeste uitvaarten organiseren wij in de omgeving van Amersfoort. Denk aan Scherpenzeel, Soest, Barneveld, Leusden, Hoevelaken, Woudenberg, Hoogland en Nijkerk. We weten hier de mooiste plekjes te vinden en kennen de fijnste leveranciers. Maar natuurlijk kun je ons ook ergens anders in het land inschakelen. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.

Het Bloesem team

Xandra en Caroline zijn in 2017 Bloesem Uitvaart begonnen met het ideaal voor ogen
de uitvaartbranche transparanter en toegankelijker te maken.

"Toen wij zelf een dierbare verloren beseften we hoe fijn het is als iemand je in die heftige periode aan de hand neemt. Vooral als dat op een toegankelijke en oprechte manier gebeurt. Dat geeft vertrouwen en rust. Daarom hebben we voor dit prachtige vak gekozen. Wij geloven dat we een verschil kunnen maken."

Lees deze ervaringen

“De zeer persoonlijke werkwijze van Bloesem Uitvaart sprak ons heel erg aan. Xandra heeft ieder van ons geholpen in de moeilijke dagen voor en na de uitvaart. In goed overleg was er veel mogelijk en de persoonlijke touch van Xandra en Caroline maakte dat de crematie in Laren een waardig afscheid werd, in de vorm zoals wij die voor ogen hadden.”

Joop

“De keuze voor Bloesem Uitvaart bleek vanaf minuut 1 de juiste. Wij hebben ondanks alle verdriet hele goede herinneringen aan Bloesem Uitvaart. Het plaatje qua uitstraling, van de bloesem tot drie ondernemende dames, de aandacht voor het persoonlijke, gevoel voor smaak, etc. paste helemaal bij onze moeder en wat zij belangrijk zou hebben gevonden.”

Thijs Verburg

“Caroline en Xandra hebben echt alles gedaan voor onze familie om mijn vader een mooi en waardig afscheid e geven. Hewt contact met ze voelde direct al heel vertrouwd en warm. Ze denken mee in alle details, voelen alles goed aan en communiceren snel en goed. Nogmaals bedankt Caroline en Xandra voor de geweldige steun die jullie ons hebben gegeven.”

Mark Gieben

"Wat een fijne vrouwen bij Bloesem Uitvaart.. Ze hebben ons geadviseerd en heel fijn begeleid in dit rouwproces. Een onvergetelijke dag hebben wij van uitvaart van onze lieve vriendin gemaakt, mede dankzij Xandra, Caroline en Renske!"

Cynthia Maxwell-de Miranda

“Fantastische begeleiding, hulp, luisterend oor, meedenkend, creatief en buiten de gebaande paden. En niet te vergeten: eerlijk! De begeleiding en ook nazorg doen ze op een unieke en persoonlijke manier. Nu, precies 1 jaar later, voelt het mooie afscheid nog steeds als een een mooi cadeau in die moeilijke en verdrietige tijd.”

Joop C. Caljouw Copy

“Wij zijn Bloesem Uitvaart (Caroline & Xandra) ongelooflijk dankbaar na de geweldige begeleiding na het overlijden van onze vader en schoonvader. Het eerste contact was met Xandra en ook hier was onze vader en schoonvader zelf nog bij en kon hij zijn wensen aangeven. Het was meteen een heel warm en persoonlijk contact.”

Thijs & Patricia de Waal

“In paniek en met tranen in mijn ogen belde ik Caroline om te vragen of ze kan helpen met het organiseren van de begrafenis van onze moeder. Zakelijk was het een super fijne samenwerking. En persoonlijk kregen we alle liefde en steun die we nodig hadden. Ik kan deze dames van harte aanbevelen om het verlies een stukje dragelijker te maken. Het afscheid had niet mooier gekund.”

Thijs Lindhout

"Toen mijn vader overleed vonden we bij Bloesem Uitvaart de persoonlijke benadering die we zochten. Albertine regelde alles op een efficiënte en vooral warme en attente manier. Zij heeft ervoor gezorgd dat we aan deze periode goede herinneringen hebben. Ook het afsluitende gesprek en de transparante financiële afwikkeling hebben we erg gewaardeerd."

Marcella Bomas

Wat te doen bij overlijden

​Direct na het overlijden van een dierbare hoef je niet meteen in actie te komen. Neem gerust een moment om even stil te staan bij dit definitieve afscheid. Misschien wil je nog even wachten met de dokter bellen, eerst de naaste familie op de hoogte brengen of ‘gewoon’ nog even samen zijn.
Dat is allemaal goed. Vervolgens is de eerste stap: de dienstdoende arts bellen om het overlijden
te melden.

Veelgestelde vragen

Bevlogen uitvaartondernemers uit Amersfoort

Het team van Bloesem Uitvaart bestaat uit bevlogen uitvaartondernemers uit de omgeving van Amersfoort. Wij werken met veel plezier en passie samen en vullen elkaar aan waar nodig. Juist omdat we uit eigen ervaring weten welk verschil we kunnen maken, helpen we met heel ons hart. De hele weg naar de uitvaart is maatwerk voor ons. Jij bepaalt. Bloesem Uitvaart begeleidt en ontzorgt.

Uitvaartondernemer, begrafenisondernemer of uitvaartverzorger?

Er worden in de uitvaartbranche allerlei termen gebruikt en dat kan verwarrend werken. Wij noemen onszelf bijvoorbeeld uitvaartondernemers, maar misschien ben je de termen begrafenisondernemer of uitvaartverzorger ook al tegen gekomen. Eigenlijk zeggen deze termen allemaal hetzelfde. Ze zijn een benaming voor iemand die jou ontzorgt bij het regelen van een uitvaart. Iemand die je aan de hand neemt en zo rust brengt in een hectische periode.